Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، تعجبی ندارد که بیشتر ما در دوران کودکی دوست داشتیم اژد‌هایی را از نزدیک ببینیم، زیرا اژد‌ها دهه هاست که پایه اصلی فیلم‌های کودکان است و آثار زیادی از آن‌ها به عنوان یکی از شخصیت‌های اصلی و تاثیرگذار در فیلم‌های سینمایی و انیمیشنی استفاده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم‌ها پیوند ناگسستنی با ژانر فانتزی دارند.‌

می‌توان گفت که اوایل دهه ۹۰ میلادی هر سال حداقل یک فیلم سینمایی ساخته شده که در آن از اژد‌ها به عنوان یک شخصیت مهم استفاده شده روندی که البته در سال‌های اخیر کند شده است. شاید یکی از آخرین دفعاتی که یک اژد‌ها در فیلم سینمایی دیده شد به سه گانه «هابیت» به کارگردانی پیتر جکسون مربوط شود که مخاطبان سینمایی را هیجان زده کرد. در این گزارش سابقه‌ای از به تصویر کشیده شدن اژد‌ها در فیلم‌های سینمایی می‌خوانید و با محبوبترین آن‌ها آشنا خواهید شد.

شاید بتوانیم بگوییم که دیزنی بیشتر از هر کمپانی دیگری در آثارش از اژد‌ها استفاده کرده است و اولین فیلمی که در اینجا قصد داریم به آن بپردازیم اثری از این کمپانی است. این کمپانی در سال ۱۹۴۱، انیمیشن «اژد‌های مردد» را منتشر کرد و از آن زمان هر چند وقت یک بار از اژد‌ها در آثارش بهره برد. در انیمیشن «اژد‌های مردد» از این موجود افسانه‌ای به عنوان یک موجود باهوش استفاده شد و در داستان آن نیز به رابطه دوستی یک بچه با اژد‌ها پرداخت.

ری هری‌هاوزن تهیه‌کننده فیلم، آفریننده جلوه‌های ویژه و برنده جایزه اسکار، در سال ۱۹۵۸ تصمیم گرفت، در فیلم «هفتمین سفر سندباد» از اژد‌ها به عنوان یک هیولا استفاده کند که جان سندباد را تهدید می‌کند. اژد‌های نگهبان در این فیلم برای مخاطبان آن دوره کاملا واقعی به نظر می‌رسید چرا که به صورت واقعی هم ساخته شده بود و کارتونی نبود.

سال بعد از آن یعنی ۱۹۵۹، دیزنی انیمیشن «زیبای خفته» را منتشر کرد که در آن شخصیت شرور به یک اژد‌های عظیم و سیاه تبدیل می‌شد. در این انیمیشن بود که کودکان با یکی از جدیدترین کاراکتر شرور آشنا شدند. همچنین باید اشاره کنیم که دهه‌ها بعد از اکران «زیبای خفته»، با الهام از این اثر یک اژد‌های دیگر را در فیلم «افسون زده» خلق کرد.

در انیمیشن «شمشیر در سنگ» محصول سال ۱۹۶۳، دیزنی برای اولین بار از یک اژد‌ها برای لحظات کمدی بیشتر استفاده کرد. داستان در مورد یک نفر است که در جنگل به کلبه یک جادوگر به نام مرلین می‌رسد. مرلین تصمیم می‌گیرد تا با تبدیل کردن او به ماهی، سنجاب و پرنده و اژد‌ها درس‌های زندگی را به او یاد دهد.

اژد‌های پیت محصول سال ۱۹۷۷ و باز هم اثری از دیزنی که دوباره به داستان یک پسربچه و اژدهایش اشاره می‌کند. این اثر با موسیقی زیبای خود در واقع ترکیبی از انیمیشن و لایو اکشن بود و بر خلاف کلیشه هایی از حضور اژد‌ها در فیلم به هیچ وجه اثر ترسناکی نبود. البته چند سال بعد دیزنی در سال ۱۹۸۱، در همکاری با پارامونت فیلم وحشتناک «اژد‌ها کُش» را تولید کرد. «اژد‌ها کُش» فیلمی است که نویسنده Den Of Geek، آن را اثر مورد علاقه خود معرفی می‌کند و می‌گوید در کودکی آن را دوست داشتی و زمانی که آن را در سینما تماشا کرده از دیدن آن شگفت زده و وحشت زده شده است.

البته اگر می‌خواهید این اثر را به کودکان خود نمایش دهید، باید بدانید که آثار سینمایی مربوط به کودکان در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی فضای دارک‌تر و تاریک‌تر نسبت به آثار فعلی دارند. برای مثال صحنه‌های خشونت بار زیادی در فیلم‌های «کرول» و «کریستال تاریک» وجود دارد که مناسب کودکان نیستند. «اژد‌ها کُش» نیز از این قاعده مستثنی نیست. در سال ۱۹۸۲ نیز دو فیلم «کیو» و «مبارزه اژدها» منتظر شدند که نویسنده به یاد دارد سکانس هاس خشونت آمیزی داشته است. فیلم «داستان بی پایان» اثری فانتزی از سینمای آلمان است که در زمان خود (۱۹۸۴) یکی از جذابترین فیلم‌های حماسی محسوب می‌شد.

«مولان» محصول سال ۱۹۹۸ که باز هم اثری از دیزنی است، یکی دیگر از آثار محبوبی محسوب می‌شود که یک اژد‌ها البته با جثه و ظاهری متفاوت در آن استفاده شد. سال ۲۰۰۱، برای اژدهایان و حضورشان در سینما سال خوبی بود؛ چرا که در آثار موفقی مثل «شهر ارواح» و مجموعه انیمیشن‌های «شرک» از آن‌ها بهره گرفته شد. آثاری که هر دوی آن‌ها از بهترین آثار انیمیشنی تاریخ شمرده می‌شوند و در زمینه فروش نیز موفق عمل کردند. در سال ۲۰۰۲ و در فیلم سینمایی «سلطه آتش» با بازی کریستین بیل جنبه ترسناک تری از اژدهایان دیدیم. این فیلم در مورد دورانی است که زمین به تسخیر اژد‌هایی عظیم درآمده انسان‌ها در تلاش هستند آن را نابود کنند.

یکی از انیمیشن‌های که اژد‌ها به وفور در آن دیده می‌شود و نقش اساسی در تعیین خط داستان دارد، انیمیشن «چگونه اژد‌های خود را آموزش دهید» محصول سال ۲۰۱۰ است. این انیمیشن در مورد پسر جوانی است که موفق می‌شود اژد‌های خود را تربیت و آن را رام کند.

 

منبع: Den Of Geek

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای جهان فیلم سینمایی عنوان یک محصول سال اژد ها یک اژد ها اژد ها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day

روز جهانی آسم (World Asthma Day) هر سال در اولین سه‌شنبه می مصادف با ۷ می ۲۰۲۴ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود. شعار این روز در سال ۲۰۲۴، «آموزش آسم قدرت می‌بخشد» تعیین شده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اولین سه‌شنبه ماه می هر سال، روز جهانی آسم (World Asthma Day) و هدف آن گسترش آگاهی در مورد افرادی است که از این بیماری رنج می‌برند. این روز برای افزایش آگاهی در مورد بیماری‌های تنفسی و گرد هم آوردن متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای کمک به بیماران تعیین شد و در سال ۲۰۲۴ مصادف با هفتم می (هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزارمی‌شود.

آسم یک مشکل شایع در سراسر جهان و یک بیماری مزمن مجاری هوایی است. در این بیماری بروز التهاب در مجاری هوایی منتهی به ریه‌ها موجب انسداد و مشکلات تنفسی می‌شود.

تاریخ روز جهانی آسم ۱۴۰۳

تاریخ روز جهانی آسم ۱۴۰۳، هفتم می ۲۰۲۴ مصادف با هجدهم اردیبهشت است.

تاریخچه روز جهانی آسم

آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن غیرواگیر است که بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را مبتلا می‌کند و سالانه مسئول بیش از ۴۶۰ هزار مرگ در سراسر جهان است که بیشتر آن‌ها قابل پیشگیری هستند. میزان مرگ‌ومیر ناشی از آسم از دهه ۱۹۸۰ تقریباً دو برابر شده است.

تاریخچه آسم در چین به سال ۲۶۰۰ قبل از میلاد می‌رسد و مصر باستان نیز علائم تنگی نفس و مشکلات تنفسی را در متون خود ذکر کرده است. بقراط (۴۶۰ تا ۳۷۰ قبل از میلاد) اولین کسی بود که وضعیت موجود در یونان باستان را توصیف و آن‌ها را با محرک‌های محیطی و مشاغل و حرفه‌های خاص مرتبط کرد. حدود ۱۰۰ سال قبل از میلاد نیز آرتائوس کاپادوکیه تعریف مفصلی از آسم ارائه کرد که شبیه نحوه درک بشر امروزی از پیشرفت این بیماری است.

رومیان باستان نیز به بررسی این وضعیت پرداختند و سال ۵۰ پس از میلاد، پلینی بزرگ ارتباط بین گرده گل و مشکلات تنفسی را کشف کرد. او یکی از اولین کسانی بود که داروی اپی‌نفرین را به‌عنوان یک نوع تسکین سریع درمان آسم توصیه کرد.

قرن نوزدهم دکتر هنری اچ سالتر توصیف‌های پزشکی دقیقی از آنچه ارائه کرد که در طول حملات آسم در ریه‌ها اتفاق می‌افتد. یکی از بنیان‌گذاران دانشکده پزشکی جان هاپکینز، ویلیام اوسلر، در سال ۱۸۹۲ به شباهت‌هایی بین آسم و شرایط آلرژیک و محرک‌های خاص آسم مانند آب‌وهوا، احساسات شدید و رژیم غذایی اشاره کرد. دهه ۱۹۸۰ زمان تمرکز بر اهمیت سیستم ایمنی بود و درک بهتری از آسم به‌عنوان یک بیماری التهابی مشاهده شد. در این دوره پزشکان نیاز به مدیریت آسم را حتی در صورت نداشتن علائم برجسته کردند. دستگاه‌های استنشاقی درمان آسم نیز در سال ۱۹۵۶ ساخته شد.

سازمان جهانی آسم (جینا) در سال ۱۹۹۳ تأسیس و اولین روز جهانی آسم که توسط جینا سازماندهی شده است، در سال ۱۹۹۸ برگزار شد. روز جهانی آسم هر سال با هدف گسترش آگاهی در مورد چالش‌های پیش‌روی مبتلایان به این بیماری برگزار می‌شود و هدف آن گرد هم آوردن پزشکان، بیماران و سازمان‌ها برای توانمندسازی افراد مبتلا به آسم و ایجاد زندگی بهتر برای آن‌ها است.

شعار روز جهانی آسم ۲۰۲۴

شعار روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴، «آموزش آسم قدرت می‌بخشد» تعیین شده است. جینا با انتخاب این شعار بر نیاز به توانمندسازی افراد مبتلا به آسم برای تشخیص و مدیریت بیماری خود با آموزش مناسب تأکید و از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی درخواست کرد تا آگاهی خود را در مورد این بیماری و مرگ‌ومیر ناشی از آن، همچنین شواهد منتشر شده در مورد مدیریت مؤثر آسم افزایش دهند تا به اطلاعات قابل اعتماد و درمان بهینه برای بیماران خود مجهز شوند.

کد خبر 751218

دیگر خبرها

  • بهادر زمانی بازیگر نقش همایون در سریال قطب شمال کیست + بیوگرافی
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • پاکسازی ریه با سیگار کشیدن!
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • تاریخچه: تیمی که استقلال را دو رقمی کرده!