Web Analytics Made Easy - Statcounter

 کمپانی انیمیشن و فیلم‌سازی "دیزنی" در مورد نژادپرستانه بودن برخی از آثار قدیمی خود به مشترکانش هشدار می‌دهد.

به گزارش عصرایران، این کمپانی در سرویس نمایش ویدئویی خود موسوم به "دیزنی پلاس" با هشدار "نژادپرستانه بودن" برخی از مفاهیم و تصاویر خود را به اطلاع مشترکان می‌رساند. دیزنی پلاس شبکه نمایش خانگی انحصاری شرکت دیزنی و سرویسی مانند "فیلیمو" یا "نماوا" محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این شرکت با برچسب جدید خود در مورد مفاهیم نژادپرستی یا رفتارهای نامناسب در برخی از انیمیشن‌های قدیمی به کاربرانش هشدار می‌دهد.

برچسب جدید قبل از نمایش انیمیشین‌هایی مانند "پیتر پَن"، "دامبو"، "فانتازیا" و "بانو و ولگرد" به مدت 10 ثانیه روی صفحه نمایش ظاهر شده و به مخاطب اعلام می‌کند که این انمیشین یا کارتن دارای مفاهیم نژادپرستانه یا نامناسب است.

انیمیشن "بانو و ولگرد" به دلیل نمایش کاراکتر دو گربه با کلیشه‌های ضدآسیایی مورد انتقاد قرار گرفت

در سال گذشته این شبکه پخش کننده آثار کمپانی دیزنی، پیام هشدار خود را کوتاه و با حروف ریز روی برخی از انیمیشن‌هایش قرار داد، اما نسخه ارتقا یافته پیام هشدار به شکلی جدیدتر عرضه می‌شود تا توجه مخاطبان را جلب کند.

اگر مشترک سرویس دیزنی پلاس روی فیلمی با محتوای نژادپرستانه کلیک کند، قبل از تماشای انیمیشن به مدت 10 ثانیه شاهد پیام دیزنی خواهد بود.

 در برچسب جدید دیزنی پلاس می‌خوانیم:

 "این برنامه حاوی تصاویر یا بدرفتاری با مردم یا فرهنگ‌هاست".

"این کلیشه‌ها در زمان ساخت اشتباه بوده‌اند و هنوز هم اشتباه هستند. ما به جای حذف تصاویر یا آثار، زیان‌بخشی آنها را می‌پذیریم، از آنها می‌آموزیم و برای خلق آینده‌ای فراگیر در کنار هم گفت‌و‌گو خواهیم کرد".

"دیزنی متعهد به خلق داستان‌هایی الهام‌بخش و آرمان‌گرایانه برای بازتاب تنوع غنی و ارزشمند تجربیات بشری در سراسر جهان است".

کارتن "پیتر پن" به دلیل اهانت به بومیان اصلی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت

بی‌بی‌سی در این باره نوشت: یکی دیگر از فیلم‌های دیزنی که این پیام روی آنها قرار می‌گیرد، گربه‌های اشرافی محصول سال 1970 است. در این فیلم یک گربه با صورت زرد با "چاپ‌استیک" (چوب مخصوص غذاخوری در شرق آسیا) پیانو می‌نوازد.

در انیمیشن "پیتر پن" محصول سال 1953 نیز بومیان آمریکا با کلمه اهانت‌آمیز و نژادپرستانه "رد اسکین" یا "سرخ پوست" خطاب می‌شوند. در این فیلم "پیتر" و پسران گم شده با سرپوش پردار مخصوص سرخ‌پوستان می‌رقصند. دیزنی می‌گوید نمایش این تصاویر نوعی از "تمسخر و تصرف فرهنگ بومیان آمریکا" است. موسیقی "چه چیزی یک مرد قرمز را قرمز می‌کند" نیز نژادپرستانه توصیف شده است. این موسیقی بعدها به "چه چیزی مرد شجاع را شجاع می‌کند" تغییر نام داد. 

این هشدار روی فیلم "بانو و ولگرد" که حاوی چندین مورد نژادپرستانه و کلیشه‌های نامناسب فرهنگی است، نیز قرار داده شده است. در این انیمیشن دو گربه کلیشه‌های ضدآسیایی را نشان می‌دهند.

در انیمیشن "دامبو" محصول سال 1968 گروهی از کلاغ‌ها که برای پرواز به دامبو کمک می‌کنند، صدا و لهجه‌ای شبیه صداهای مرسوم و کلیشه‌ای سیاه‌پوستان دارند. نام رهبر کلاغ‌ها نیز "جیم کرو" است. "جیم کرو" نام قوانین نژادپرستانه و جداکننده سیاهان و سفیدان بین سال‌های 1876 تا 1965 در جنوب آمریکاست. "کلیف ادواردز" یک هنرپیشه سفید پوست به جای این شخصیت کارتونی صداپیشگی کرده است.

بسیاری شخصیت "کینگ لویی" گوریل انیمیشن "کتاب جنگل" را نماد آفریقایی-آمریکایی‌ها می‌دانند

انیمیشن "کتاب جنگل" ساخته سال 1968 نیز به دلیل نمایش "کینگ لویی" به عنوان یک گوریل با مهارت‌های زبانی ضعیف و با شخصیتی تنبل مورد انتقادهای فراوان قرار گرفته است. بسیاری این میمون را نماد آفریقایی-آمریکایی‌ها می‌دانند.

انیمیشن‌ "آواز جنوب" ساخته سال 1946 هرگز به دلیل نمایش مفاهیم نژادپرستانه اجازه نمایش در شبکه ویدئویی دیزنی پلاس یا انتشار روی "دی‌وی دی" در آمریکا را نیافت. این کارتن نشان می‌دهد که بردگان آمریکایی از زندگی در مزارع پنبه خوشحال بودند.

در هشدار شرکت دیزنی آمده است: "در حالیکه که این کارتن و انیمیشن‌‌ها نمایانگر جامعه امروز نیستند، به همان شکل اولیه ارائه خواهند شد. در این غیر این صورت ادعا خواهد شد که چنین تعصباتی هرگز وجود نداشته‌اند.

در انیمیشن "دامبو" نام رهبر کلاغ‌ها نیز "جیم کرو" است. "جیم کرو" نام قوانین نژادپرستانه و جداکننده سیاهان و سفیدان بین سال‌های 1876 تا 1965 در جنوب آمریکاست

بیشتر بخوانید: والت دیزنی ۲۸ هزار نفر را اخراج می کند پنج قانون عجیب پارک «دیزنی لند» (+عکس) معرفی 100 برند ارزشمند جهان لینک کوتاه: asriran.com/0039Wz

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: والت دیزنی دیزنی پلاس نژادپرستی توهین مردم فرهنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است

عمارت نوفل لوشاتو میزبان نمایش‌های جدیدی است که برخی از روز گذشته و برخی از امروز اجرا‌های خود را آغاز کرده‌اند. از این رو به معرفی نمایش‌های تئاتری روی صحنه عمارت نوفل لوشاتو خواهیم پرداخت.

نمایش «مرگ با طعم نسکافه»

نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی با حضور مسعود کیمیایی، مجید مظفری، جواد طوسی و استقبال بی‌نظیر مخاطبان اجرای خود را در عمارت نوفل‌شاتو آغاز کرد.

بابک صحرایی پس از پایان اجرای شب اول، در صحبت‌هایی گفت: امشب اسطوره تکرار نشدنی فرهنگ و هنر ما در اینجا حضور دارد. بزرگمردی که سینمای حقیقی را در ایران پایه‌گزاری کرد و بیشتر از ۵۰ سال است که روی بلندترین قله هنر ایران ایستاده است. تاریخ فرهنگ و هنر ایران تا همیشه مدیون ایشان خواهد بود. افتخار این را داریم که امشب نمایش خود را به استاد مسعود کیمیایی تقدیم کنیم.

او افزود: علاوه بر آقای کیمیایی، امروز میزبان جناب مجید مظفری هستیم. او بازیگری است که من از نوجوانی طرفدارش بودم. همچنین از حضور جناب جواد طوسی (منتقد سینما) و رحیم نوه‌سی (نقاش) نیز تشکر می‌کنم.

کارگردان نمایش «مرگ با طعم نسکافه» در ادامه صحبت‌هایش، از همه عواملی که در شکل‌گیری این نمایش او را یاری رسانده‌اند، تشکر کرد.

«مرگ با طعم نسکافه»، نمایشی ۶ پرده‌ای است که با استفاده از کلید واژه‌های مهم زندگی به روایتِ برش‌های دراماتیک در زمان حال، دهه سی و صد سال گذشته می‌پردازد. از نکات جالب توجه این اجرا، حضور پررنگ موسیقی است.

بهنام شرفی، نیکی مظفری، گل ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به مجری طرح: نازنین صحرایی، طراح صحنه و لباس: منیره ملکی، طراح گریم: مهتاب حسنی، طراح حرکت: مهرگان بذرافشان، بازیگران فرم: مهرگان بذرافشان، روشنک رضایی‌مهر، حدیث محمودوف، ملینا مشایخ، آویسا شریفی، موسیقی متن: ستار اورکی، سرپرست موسیقی زنده: امیر مهراد، آهنگساز قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیرعباس حسن زاده، تنظیم کننده قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیر مهراد، نوازندگان: صادق نورانی، محمدرضا بختیاری، فرناز ساحری و روزبه سیاه منصوری، دستیار کارگردان: شهرزاد پورفرد، عکاس و طراح پوستر: کیارش کاویان و مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: حامد قریب اشاره کرد.

نمایش «دیوان تئاترال»

«دیوان تئاترال» نوشته محمود استادمحمد، به کارگردانی ایمان راد و ایمان حاج‌عظیمیان از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد، هر روز ساعت ۱۷:۴۵ به مدت ۷۰ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو اجرا می‌شود.

منصوره بنی احمد، ایمان حاج عظیمیان، ایمان راد، علی رضوانی، شهرزاد سادات صدر هاشمی، کیمیا سامنی، هلنا سعادت، شکیلا علی مردانی، حمید فرجادی، پارمین قدیری، مریم قربانی، قاسم قنبری، آیناز کاوند، فاطمه زهرا مغانلو، سینا مجد، امیر مرسلی و ایلیا موهبتی بازیگرانی هستند که در این نمایش ایفای نقش کرده‌اند.

شایان ذکر است این نمایش اولین فعالیت حرفه‌ای گروه هنری مهشید به سرپرستی ایمان راد است.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: مجری طرح: شهاب شریفی، نوازنده:  مانی مهربان، طراح گریم: سوگل بهرام‌پور، طراح صحنه: شهاب شریفی، طراح لباس: هنگامه ذوذهب، طراح پوستر و گرافیست: الهه معینی، دستیاران کارگردان: نگار خانی پور، مسعود محمدنیا، دستیاران صحنه: محراب عامریان، علی خاکپور، مریم اشرف زاده، دستیار لباس: تینا عبدالحسینی، مجریان گریم: نسترن مجد، هلنا سعادت، عکاس: دنا جم، حمید بازاری.

نمایش «خرده جنایت‌های زن و شوهری»

نمایش «خرده جنایت‌های زن و شوهری» نوشته اریک امانوئل اشمیت، با ترجمه محمود بهفروزی و به کارگردانی پریسا مقدم تا ۲۴ اردیبهشت ماه هر شب ساعت ۲۰ اجرا می‌شود.

بهنام فرزام،  امیدعلی رحمانی، پریسا مقدم بازیگرانی هستند که در این نمایش ایفای نقش کرده‌اند.

همچنین کنسرت نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی از ۱۶ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه نمایش رفته که پیش فروش روز‌های نخست آن با استقبال مخاطبان روبه رو شده است.

بهنام شرفی،  نیکی مظفری،  گل ناز عباسی،  بهراد محمدی،  روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش پرداخته‌اند.

همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

نمایش «شورش ذهن» 

نمایش «شورش ذهن» به نویسندگی و کارگردانی محمد یغمایی و تهیه‌کنندگی مهدی تیمورزاده از ۱۶ اردیبهشت در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه نمایش رفته است.

«شورش ذهن» یک فانتزی سیاه درباره افسری است که متوجه نقشه فرمانده‌اش برای حمله اتمی به ژاپن می‌شود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: مایکل افسر ارشد نیرو‌های هوایی است و در جنگ جهانی دوم بعد از آنکه متوجه می‌شود مافوقش قصد عملیات با بمب اتم دارد سعی می‌کند با افشای سند از این فاجعه جلوگیری کند، اما ... .

این نمایش تولید گروه «اغما» است و آراز دانش به عنوان مدیر پروژه و محمد شاهی‌پور به عنوان مدیر هنری این نمایش را همراهی می‌کنند. سایر عوامل این نمایش عبارتند از: دستیار اول کارگردان و بازیگردان: سوفیا جمالی، مشاور پروژه: لیلی سعیدی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مریم رودبارانی، دستیار دوم کارگردان: مرتضی موسوی، مشاورهنری: حمیدرضا نورزاده، طراح حرکت: سارینا شاد، طراح صحنه و لباس: زهرا آمالی، طراح گریم: سما زارع، دستیار اول گریم: ملیکا دادرسی، طراح نور: فرشاد نصیری، اپراتور نور: نوید کهریزی، موسیقی: امیر تهرانی، مدیر صحنه: سارا ابراهیمی، مریم سعیدا، ساخت موشن: علی اشرفی، کارگردان بصری: سینا خدابخش، طراح گرافیک: سینا افشار، ساخت تیزر: علی بنایی.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ببینید | لحظه دلخراش سقوط تعدادی از مردم غزه از روی ساختمان بماران شده / حاوی تصاویر آزاردهنده
  • حمید نیلی مدیرکل جدید هنرهای نمایشی شد
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد